Доживотен затвор за убиеца от Пчеларово искат синовете на жертвата

Размер на шрифта: a | a | a 17:19 07 февруари 2016
Синовете на убития по особено жесток и мъчителен начин Димитър Петров от генералтошевското село Пчеларово обжалват присъдата от 12 години затвор, постановена от Окръжния съд в Добрич за убиеца Венцислав Николов. Наследниците на 78-годишния мъж настояват апелативните магистрати във Варна да наложат на Николов най-тежкото наказание, предвидено в българското законодателство – доживотен затвор.
През ноември 2015 г. окръжните съдии в Добрич постановиха ефективна присъда от 12 години лишаване от свобода за убиеца, който призна вината си и всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт. Делото се гледа като съкратено съдебно следствие. При тази процедура съдът е длъжен да намали с една трета първоночално постановеното наказание, което в този случай бе 18 години затвор. Определена бе и кръвнина в размер на по 100 000 лв. за двамата синове на убития.
29-годишният Венцислав Николов също е от Пчеларово. На 4 май 2014 година, след почерпка с алхохол, заедно с приятели, които също като него били без работа и пари, той предложил  да  откраднат от двора на бай Димитър метални отпадъци, които после да продадат за скрап. Останалите от компанията не се съгласили и Венцислав предприел самостоятелна акция. Нахлул посред нощ в двора на възрастния мъж, но бил усетен от него. Подсъдимият се въоръжил с метална тръба и след като бай Димитър се показал на входната врата, го ударил в областта на главата, последвал го в дома му и продължил да го удря на същото място. След като разбрал, че пострадалият не мърда претърсил  къщата, но така и не открил пари. По-късно съдебно-медицинската експертиза установила, че причина за смъртта на мъжа е контузията на главния мозък, довела до остра сърдечна и дихателна недостатъчност.
Представителят на Апелативна прокуратура поиска от съда да наложи на убиеца наказание «доживотен затвор», което да замени с 20 години лишаване от свобода. Държавното обвинение счита, че има и други отегчаващи вината обстоятелства, които съдът в Добрич не е обсъдил, сред които насилственото проникване в дома на пострадалия и то през нощта, користната цел и упоритостта, с която е нанасял ударите по главата на жертвата. С оглед на тези обстоятелства наказанието следва да е по-сурово, независимо, че прокуратурата в Добрич не е протестирала присъдата.
В законния 30 дневен срок Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение.

реклама
реклама
реклама
Съдът остави в ареста... Отново пияни и дрогирани... Спипаха наркодилъри Младеж пострада в катастрофа с... Пратиха банков служител зад... Условна присъда и пробация... Добричлия е с комоцио след... Задържаха млада жена заради... Осъдиха условно производител... Крадец с богато досие се... В Добричко хванаха нарко група... В Балчик заловиха непълнолетни... Бизнесмен от Варна загина при... Осъдени в Холандия наши... Пуснаха от ареста... Осъдиха условно крадец Условни присъди получиха... Двама пострадаха в катастрофа Условна присъда получи крадец... Хванаха крадец Седемгодишно румънче бере душа... Спипаха трима с минимално... 33-годишен моторист от Добрич... 80-годишна пострада пресичайки... Пиян шофьор загуби контрол и се... Двама в нетрезво състояние и... Заловиха жена взела 135 лв. от... Изловиха двама с канабис и... Отново пияни зад волана в Добрич Трима пострадали и един...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.