Областният управител съди Община Каварна заради строителството по морето

Размер на шрифта: a | a | a 18:25 20 юни 2018
Автор: ДТ
Дело в Административния съд срещу решение на Общинския съвет в Каварна заведе областният управител на Добрич Красимир Кирилов. Той атакува решение на местния парламент в крайморския град, което противоречи на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. 
На 16 май съветниците в Каварна вземат решение забраната за строителство в курортните комплекси и ваканционните селища, както и в крайморските зони на добруджанската община да е в сила от 15 юни. Съветниците в Каварна решиха още, че “Забраната не се отнася за ремонтни дейности на линейните обекти на техническата инфраструктура; строителство на обекти с национално значение, с регионално значение и о финансирани по оперативни програми със средства на Европейския съюз и с бюджетни средства от Община Каварна и държавата, както и за обект: „Облагородяване на пешеходното пространство в крайбрежна зона Каварна. Това противоречи на закона, който определя забрана за строителни дейности от 15 май до 1 октомври. Изключение съгласно ЗУЧК се допуска само за неотложни аварийно-ремонтни работи и геозащитни дейности. 
Общинският съвет може да промени началната дата на забраната, но това трябва да стане преди 1 март на текущата година и решението да бъде обявено на интернет страницата на общината. Общинският съвет е взел решението за забраната на строителните работи от 15 юни на заседанието си през май.
Областният управител върна решението, но на извънредната сесия на 31 май съветниците от БСП не се явиха, не бе събран кворум и местният парламент не можа да промени незаконосъобразното си решение. Следващата стъпка, която се и очакваше е областният управител да атакува решението в съда.  
Първото заседание по делото е насрочено в Административния съд за 18 юли. ДТ

реклама
реклама
реклама
Националните културни... Ученици от пет училища... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... Инициативата „Да изчистим... Кметът на Каварна бе гост на... Приемат заявления за топъл... На „Огнена фиеста Чиракман... Популярни комици гостуват със... Изложбата „Пътища на лятото“... Стотици слушаха хитове на „БГ... Венци и цветя пред паметника на... Каварна отдава почит на... Подобряват улична мрежа в... Повече руски туристи посрещат... Приключи десетата "Лятна... Подготвят второто издание на... Фестивал на старинната музика,... Почетоха жертвите на... Разследват съмнително падане... Приключенска Фото-Академия... Празникът на пъпеша в... „Баш майсторът” гостува в... Изложба на руската художничка... 140 деца са част от Плувно лято... Каварна и Шабла ни канят на... С 4,2 млн. лв. подменят... Министър Ангелкова:... Наградиха най-добрите на Феста...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.