Каварна с номинация за Годишните награди в туризма

Остават три дни за гласуване

Размер на шрифта: a | a | a 18:51 07 декември 2017
Автор: ДТ
Каварна е една от четирите общини, номинирани в категорията “Община на 2017 г. за морски туризъм” на Годишните награди в туризма. За съжаление малко преди края на срока за гласуване добруджанската крайморска община е на последно място сред номинираните по брой гласове. Номинацията на Каварна е подкрепена от 7 % от гласувалите. 
В категорията “Туристическо събитие” е номинирана инициативата на курортен комплекс “Албена” – “Закуска за шампиони”. Във второто издание тази година гостуваха Йордан Йовчев и Мария Гроздева. 
В категорията “Духът на България” са предложени два добруджански фестивала – “Гозбите на Добруджа” в Силистра и Фестивал на динения маджун, провеждан в силистренското село Смилец. 
Три са предложенията от Добричка област в категорията “Специализиран туризъм” – Петзвезден шахматен мач под небето в курорта “Албена” и голф-комплексите “Лайтхаус” и “Блек си рама”. Петзвездния шампионски шахматен мач под небето бе проведен през юли 2017 г. за пръв път. В него взеха участие световния шампион гросмайстор Веселин Топалов, братята Кубрат и Тервел Пулеви, добричкият шахматен талант Момчил Петков и Деян Самуил Костов. Предложението за събитието в добруджанския курорт засега е на челна позиция в категорията си, като е подкрепено от 45 на сто от гласувалите. 
Община Тутракан е номинирана в категорията “Туристическа дестинация”. Община Алфатар е предложена като място за културно-исторически туризъм. 
В категория “Изборът на българите” са номинирани 7  туристически обекта в Добричка област – Дом-паметник “Йордан Йовков” и Художествената галерия в Добрич, Историческия музей и храм “Св. великомъченик Георги” в Каварна, Двореца и Ботаническата градина в Балчик, нос Калиакра. Изненадващо сред седемте обекта най-много гласове събира храмът в Каварна. За него са гласували 200 посетители на сайта на Годишните награди в туризма.
До изтичането на крайния срок за гласуване остават още 3 дни – до 10 декември. Тази година Министерството на туризма отчита засилен интерес към Годишните награди в туризма както от страна на кандидатите, така и от гласуващите. Най-много кандидатури има в категорията „Туристическо събитие“. Над 30 атрактивни прояви се съревновават за вота на публиката. Над 20 интересни обекта пък се борят за приза в категория „Туристическа атракция/обект“.  Оспорвана е надпреварата и в категорията  „Туристическа дестинация“. Публиката избира фаворит между 12 атрактивни места. Над 10 общини участват в категория „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“. Крайно любопитни са и предложенията в категория „Иновация“. Над 25 журналистически материала се състезават в Годишните награди.
За реален глас се отчита само едно заявено желание за подкрепа на кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни и не се зачитат. Според общите условия на правилата за участие в наградите Министерството на туризма си запазва правото да премахва фалшиво подадените гласове с цел обективното и правилно класиране на участниците. 
Наградите ще бъдат връчени на победителите  на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София. ДТ

реклама
реклама
реклама
Националните културни... Ученици от пет училища... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... Инициативата „Да изчистим... Кметът на Каварна бе гост на... Приемат заявления за топъл... На „Огнена фиеста Чиракман... Популярни комици гостуват със... Изложбата „Пътища на лятото“... Стотици слушаха хитове на „БГ... Венци и цветя пред паметника на... Каварна отдава почит на... Подобряват улична мрежа в... Повече руски туристи посрещат... Приключи десетата "Лятна... Подготвят второто издание на... Фестивал на старинната музика,... Почетоха жертвите на... Разследват съмнително падане... Приключенска Фото-Академия... Празникът на пъпеша в... „Баш майсторът” гостува в... Изложба на руската художничка... 140 деца са част от Плувно лято... Каварна и Шабла ни канят на... С 4,2 млн. лв. подменят... Областният управител съди... Министър Ангелкова:...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.