Нина Ставрева

Фабрика за зеленчуци със 140 работни места може да заработи в Каварна

Размер на шрифта: a | a | a 19:52 25 ноември 2015
По-малко от месец след встъпването си в длъжност, новоизбраният кмет на Каварна Нина Ставрева вече е провела конкретни, макар и предварителни разговори с потенциални инвеститори, сподели тя пред “Добруджанска трибуна”. Представители на фирма, занимаваща се с производство на полуфабрикати от зеленчуци са били преди дни в крайморския град, за да огледат възможностите да разкрият фабрика в бившия стол на Професионалната земеделска гимназия. Имотът е бил харесан и евентуалните инвеститори са споделили с кмета впечатляващ бизнес план за следващите три години, предвиждащ разкриване на 140 работни места за жителите на крайморската община. Обещаваната стартова заплата е прилична. Допълнително предимство е и обстоятелството, че земеделската гимназия разполага с двор от 150 дка. Преди години в него са били отглеждани зеленчуци. Това производство може да бъде възстановено и продукцията да се изкупува от бъдещата фабрика. Предстои фирмата, която Нина Ставрева на този етап се въздържа да обяви, да внесе инвестиционното си предложение за обсъждане в Общинския съвет. Според Ставрева идеята е изключително перспективна, още повече, че Каварненския регион е с традиции в зеленчукопроизводството.
Новият кмет на Каварна е провел срещи и с други фирми, проявяващи интерес да инвестират в общината. Основният приоритет на Нина Ставрева за следващите четири години е осигуряването на нови и постоянни работни места. С подкрепата на администрацията и на Общинския съвет ще направим така, че инвеститорите да видят в лицето на Общината коректен партньор, създаващ условия за развитие на техния бизнес, категорична бе Нина Ставрева.
Подробности за приоритетите в управлението на крайморския град и тежкото наследство, което новият кметски екип получава очаквайта в интервюто на Нина Ставрева, което ще бъде публикувано в следващ брой на Вестникът на Добруджа.
реклама
реклама
реклама
Националните културни... Ученици от пет училища... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... Инициативата „Да изчистим... Кметът на Каварна бе гост на... Приемат заявления за топъл... На „Огнена фиеста Чиракман... Популярни комици гостуват със... Изложбата „Пътища на лятото“... Стотици слушаха хитове на „БГ... Венци и цветя пред паметника на... Каварна отдава почит на... Подобряват улична мрежа в... Повече руски туристи посрещат... Приключи десетата "Лятна... Подготвят второто издание на... Фестивал на старинната музика,... Почетоха жертвите на... Разследват съмнително падане... Приключенска Фото-Академия... Празникът на пъпеша в... „Баш майсторът” гостува в... Изложба на руската художничка... 140 деца са част от Плувно лято... Каварна и Шабла ни канят на... С 4,2 млн. лв. подменят... Областният управител съди... Министър Ангелкова:...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.