1800 деца ще участват в събора „С България в сърцето” в Каварна

Размер на шрифта: a | a | a 22:30 13 май 2014
Единадесетият международен Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето” ще се проведе на 16 и 17 май в Каварна. Организатори на събитието са Община Каварна и продуцентска къща “Пирина”.
“С България в сърцето” е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на родния фолклор. Участие в тазгодишното издание на събора ще вземат 400 българчета от Украйна, Молдова, Приднестровската Република, Сърбия и Румъния и 1400 от България. И в двата дни на събора на каварненска сцена участниците ще се надиграват и надпяват, а изпълненията им ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова - фолклорист и писател. Най-добрите участници през деня ще вземат участие във вечерните тържествени концерти. Съборът ще бъде благословен с молитва на отец Василий за всички участници за здраве, мир и благодат.
Официалното откриване на събора ще бъде на 16 май от кмета на община Каварна Цонко Цонев на площада в центъра на града с гала-концерт от 20 ч. В него участие ще вземат народните певици Павлина Горчева и Янка Рупкина. На 17 май от 20 ч. народният певец Илия Луков ще представи новия си албум „С песните през вековете”. В програмата са включени традиционните ревю на народни носии, конкурс „Мис и Мистър Фолклор 2014” и надиграване „Кръшна ръченица”.
Гала-концертът ще завърши с най-дългото българско хоро на всички участници и гости на град Каварна. ДТ

реклама
реклама
реклама
Националните културни... Ученици от пет училища... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... Инициативата „Да изчистим... Кметът на Каварна бе гост на... Приемат заявления за топъл... На „Огнена фиеста Чиракман... Популярни комици гостуват със... Изложбата „Пътища на лятото“... Стотици слушаха хитове на „БГ... Венци и цветя пред паметника на... Каварна отдава почит на... Подобряват улична мрежа в... Повече руски туристи посрещат... Приключи десетата "Лятна... Подготвят второто издание на... Фестивал на старинната музика,... Почетоха жертвите на... Разследват съмнително падане... Приключенска Фото-Академия... Празникът на пъпеша в... „Баш майсторът” гостува в... Изложба на руската художничка... 140 деца са част от Плувно лято... Каварна и Шабла ни канят на... С 4,2 млн. лв. подменят... Областният управител съди... Министър Ангелкова:...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.