"Wave rider" - изложба за любовта, страстта и чувството да бъдеш свободен

Размер на шрифта: a | a | a 17:50 02 юли 2015
Изложба за любовта, страстта и чувството да бъдеш свободен или за всичко онова, което е сърфингът представи младият скулптор и сърфист Георги Георгиев – Jojo в галерия "Ракурси" в столицата.
"Wave Rider" разказа за голямото удоволствие от мига, когато в безкрайното море сърфистът остава насаме с огромната вълна и дъската. За твореца пък това е начин да се освободи от всичко и когато поеме скицата, която го очаква на брега, да нарисува всеки път нещо различно, каза Георги Георгиев – Jojo.
Експозицията се фокусира върху индивидуалността на сърфиста като всяко произведение представлява своеобразен артефакт, разказващ историята на един истински "wave rider". Привидно агресивен и интровертен, той е част от затворено общество, отдадено единствено на сърфинга. То не допуска новоизлюпените позьори, обикалящи по плажовете с новите си лъскави сърфове, тъй като мястото на истинския сърфист е във водата. А там дебне най-голямата опасност – вълната, която дава живот, но също така толкова лесно може да го отнеме.


реклама
реклама
реклама

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.