Маестро Андреа Бочели на изпит по пеене

Размер на шрифта: a | a | a 20:00 20 октомври 2013
Андреа Бочели е на път да се сдобие с диплома по пеене. Това ще стане на 22 октомври в музикалната консерватория Giacomo Puccini в Специя, Италия, съобщават организаторите на концерта му в София през май.
Съдбовното в тази дата е, че същият ден е световната премиера на дългоочаквания албум на звездата Love in Portofino, който тенорът ще представи и пред българската публика на 30 май догодина в столичната зала "Арена Армеец".
За маестро Бочели определено важи максимата, че някои неща с годините стават по-ценни. Докторът по право наскоро навърши 55 години, но това не му пречи все по-вдъхновено да се впуска в нови предизвикателства. Между умората от турнета, успеха от многомилионните продажби на албумите му и отдадеността на изпълнената с любов публика, днес най-обичаният глас на света е на път да положи поредния изпит по личностно усъвършенстване - академична защита на неговата невероятна дарба да пее. Предизвикателството този път поставя звездата в ролята на студент и колега/съкурсник на собствения му син Амос, който учи пиано в същия институт.
Последното препятствие пред Бочели за получаването на магистърската степен по вокално изпълнение ще бъде разширено обсъждане пред комисия върху подготвената от него дисертация "Стойност и значение на оперно пеене в началото на третото хилядолетие". Ентусиазмът на нестандартния кандидат е изключителен! Изпълнителят с над 20-годишен професионален опит, покорил най-големите световни сцени, е изготвил разширен анализ, посветен на състоянието на оперното изкуство и неговите медиатори. Приносът на редица доказани музиканти, учени и колеги, един, от които е Пласидо Доминго, дава на дисертацията изключителна добавена стойност.
Задълбоченият текст, изложен върху повече от 70 страници, дава оптимистична и силно окуражаваща оценка, що се отнася до оперните изпълнители. Въпреки че Бочели е оптимист за развитието на консерваториите, той не пропуска да отправи послание, че днес повече от всякога висшите музикални заведения не могат да съществуват без подкрепата и помощта на почитателите на това изкуство.

реклама
реклама
реклама

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.