Френска елегантност от Мария Принц и Патрик Галоа

Размер на шрифта: a | a | a 21:30 23 март 2014
Френска елегантност и дух поднесоха пианистката Мария Принц, флейтистът Патрик Галоа и Софийска филхармония в концерта си от фестивала "Мартенски музикални дни" в Русе, посветен на 85-годишнината на филхармонията и на Международния ден на франкофонията. Патрик Галоа влезе в ролята на диригент и солист, като изпълни заедно с Мария Принц една фантастична програма - творбата на 89-годишния френски композитор Жак Дебриер Divertissement à la Française за флейта, пиано и оркестър, Пуленк – Концерт за пиано и оркестър, който се изпълнява за втори път в България, Дебюси – "Следобедът на един фавн", Равел – Увертюра "Шехерезада" и "Испанска рапсодия". На концерта присъства и самият Жак Дебриер, който бе аплодиран горещо от публика и изпълнители за творбата си. Той е написал произведението специално за представянето му в България.
"Френската музика е като водата – можеш да видиш през нея, в нея се отразява околния свят. В нея могат да се усетят и фойерверките, които съпътстват националния празник на Франция, и същевременно е прозрачна, гъвкава и докосва душата. Радваме се, че чрез музиката можем да споделяме мечтите си", казаха изпълнителите за програмата си. Те бяха възнаградени с много аплодисменти за концерта си от пълната зала.

реклама
реклама
реклама

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.