Урок на открито в гората зарадва деца от СУ „Никола Вапцаров“ в Ген. Тошево

Размер на шрифта: a | a | a 18:24 02 май 2018
Автор: ДТ
Урок на открито с ученици от Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ проведоха служителите на Държавно горско стопанство-Генерал Тошево. В заниманията в гората участваха над 150 деца от първи до четвърти клас, техните учители и горските от стопанството. 
За първи път работим с деца от това училище. Техните преподаватели ни се обадиха преди дни и поискаха да започнем да организираме и с тях часове по горска педагогика. И тъй като в края на месеца по традиция отбелязваме Световния ден на земята, решихме че ще е най-добре да направим поход сред природата, защото децата обичат да играят на открито, разказва директорът на ДГС-Генерал Тошево инж. Йорданка Найденова.
В горската класна стая децата имаха възможност да се научат как се опъва палатка, как се пали огън и какво трябва да се направи с жаравата, когато си тръгнат от гората.
За да е урокът още по-интересен децата влязоха в ролята на героя на Даниел Дефо  Робинзон Крузо  - строиха къща от клони, правиха огнище и си приготвиха топла храна, каза още инж. Найденова.
На 1 май по традиция всички семейства от Генерал Тошево излизат на пикник в гората. Затова и служителите на ДГС-Генерал Тошево искат да научат децата как да опазват природата, как да не допускат пожари в гората и какво да направят в края на деня, преди да си тръгнат към вкъщи.
Започнахме да работим с най-малките ученици от общината. Надеждата ни е, че постепенно ще ги научим да обичат гората и да я пазят, да я разбират и да оценяват значението й. Ако всяка година добавяме нови знания към това, което им показахме този път съм сигурна, че ще оставим зеленото богатство на България в сигурни ръце, категорична е инж. Найденова. ДТ
 

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски... Именити писатели посетиха... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.