Търсят персонал за изграждащата в Красен кравеферма

Размер на шрифта: a | a | a 18:53 10 февруари 2014
Автор: ДТ
Новоизграждащата се кравеферма край село Красен започна да набира персонал, съобщават от Община Ген. Тошево. Вакантните позиции са ветеринарен лекар, агроном,  ветеринарни техници, оператори на машини (трактори, телескопични товарачи и др.), доячи, общи работници, охранители. Офертата за свободните работни места е обявена от фирма “Пол Аграр Кампани” АД.
Припомняме,че строителството на обекта започна още през август 2013 г. Тогава от добруджанската община съобщиха, че кравефермата в генералтошевското село ще бъде единствената по рода си в тази част на Европа. Тя се простира на площ от около 170 дка. С изпълението на проекта се зае фирмата “Пол Аграр Кампани” АД.
Модерната кравеферма, по която продължават да се извършват строителни работи ще отговаря на всички европейски норми и стандарти. Проектът включва изграждането на водохранилище, пет обора, доилна зала, помещение за ветеринарните грижи за животните, а сондаж, обезпечава водоснабдяването на целия комплекс.
Специализираната ферма е с капацитет 2 000 крави. Проектът предвижда да се отглеждат животни от породата Българско черношарено говедо. Всеки от оборите е с дължина 230 м и широчина 28 м. Те са снабдени с термопанели, система за извеждането на отпадъчните продукти.
Компанията има опит в животновъдството и затова залага на доказана американска технология на отглеждане, при която кравите могат да достигнат до 30 литра дневен млеконадой, като продукцията ще се реализира основно на българския пазар. Общата сума на мащабното вложение надхвърля 15 млн. лв.

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”... Откри се лятна академия... В Ген. Тошево се поклониха пред...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.