Стартира ремонтът на отсечката Пчеларово – Царевец

Размер на шрифта: a | a | a 18:43 30 август 2015
Започна плануваната частична рехабилитация на най-прекият път за селата от западната част на община Генерал Тошево с областния център. Това е пътят от четвъртокласната пътна мрежа, който свързва с. Пчеларово и с. Царевец, община Добричка. Отсечката е дълга 8 км и ще бъде изкърпена в рамките на 10 дни.
Фирмата-изпълнител работи по почистване от дървесната и храстовидна растителност по банкета, като едновременно с това поетапно се фрезоват и компрометираните асфалтови участъци.
Очаква се със завършване на пътно-ремонтните дейности по това междуобщинско направление да се облекчи трафика за селата Красен, Росица и язовир Дрян, който в момента минава основно през Генерал Тошево.  Ремонтът се финансира със средства от общинската хазна и струва 101 000 лв.
Рехабилитацията на междуселищната пътна инфраструктура е сред приоритетите на Общинското ръководство в капиталовата програма за 2015 година. По план през този строителен сезон частично или изцяло трябва да бъдат асфалтирани над 27 км от общинската пътна мрежа. В това число влизат пътни отсечки в селата Рогозина, Бежаново, Александър Стамболийски, Пленимир, Василево и Балканци.
С европейски средства се финансира  цялостната  рехабилитация на пътищата в Сноп и Градини. В момента работните групи са заети с поставянето на бордюри и полагането на нова тротоарна настилка в двете села. Ще бъде подобрена и основата на пътя чрез простъргване на високите места. По график полагането на асфалта трябва да започне в началото на  месец септември. Това е най-мащабният инфраструктурен ремонт на четвъртокласна пътна мрежа през последните 25 години.
Пред приключване са и дейностите по изкърпване на третокласните  държавни пътища на територията на общината. ДТ
реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”... Откри се лятна академия... В Ген. Тошево се поклониха пред...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.