На 17 декември

С местен референдум жителите на община Ген. Тошево ще решат за добива на газ

Размер на шрифта: a | a | a 18:34 01 ноември 2017
Автор: ДТ
С пълно единодушие присъствалите на вчерашната сесия на местния парламент на Генерал Тошево 15 общински съветници гласуваха за произвеждането на местен референдум на територията на цялата община по въпроса за добива на газ. За дата на допитването бе определена 17 декември. Докладната записка бе внесена от кмета на общината Валентин Димитров. Основен мотив за внасяне на записката е голямата значимост на обсъждания проблем за населението и евентуалните негативни последици върху природните дадености, околната среда и здравето на хората.
Въпросът, който ще бъде отпечатан в бюлетините, е: „ПРОТИВ ли сте община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства – нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?” Референдумът се провежда във връзка с ивнестиционното предложение на „Русгеоком” за добив на природен на около четвърт от територията на общината.
Общинските съветници възложиха на кмета още да проведе информационна кампания, според изискванията на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Бяха гласувани и средства за организирането и провеждането на референдума – 35 000 лева от резерва на общинския бюджет.„След провеждането на местен референдум, позицията на гражданите на община Ген. Тошево ще има друга тежест” – каза кметът Валентин Димитров.

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски... Именити писатели посетиха... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.