Талантливата Кристина Христова от Ген. Тошево получи възможност за запис на песен в Българско национално радио и професионален микрофон от музикална къща „Фактор”.

Първи награди заслужиха талантливи певци от Ген. Тошево

Размер на шрифта: a | a | a 19:53 01 септември 2015
С първи награди се върнаха музикални таланти от Генерал Тошево след участието си в поредица летни фестивали. Това са вокална група „Бялата лястовица”, Кристина Христова и Борис Байчев, съобщават от Община Генерал Тошево. От 28 до 30 август в град Несебър за 18-ти път се проведе Национален поп-рок фестивал под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров. За поредна година в престижната музикална надпревара участие взе талантливата Кристина Христова от Ген. Тошево. Завладяващият глас на Криси не остана незабелязан от журито и тя очаквано спечели първо място в трета възрастова група, като наградата й включва запис на песен в Българско национално радио и професионален микрофон от музикална къща „Фактор”.
Изпълненията на фестивала се оценяваха от компетентно жури в състав: Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР; Веселин Тодоров – създател и композитор на група Фактор; Иван Лечев – музикант група ФСБ и Звездомир Керемидчиев – музикант от група Ахат.
На 29 и 30 август, Вокална група „Бялата лястовица“ при читалище „Светлина – 1941”, с художествен ръководител Любомир Чимширов участва в Деветото издание на фестивала на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце” в Кюстендил. Шлагерният квартет спази традицията да се връща с призово място от всеки фест, в който участва, като този път завоюва Първа награда в раздел „Шлагерни песни” с изпълненията на песните „Мене ми се жени, мамо”, „Пак е лято” и „ До утре”.
Националният фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”се организира от Община Кюстендил, читалище „Братство 1869” и Информационен център Европа директно – Кюстендил . Във фестивала ежегодно вземат участие състави от цяла България. Те се оценяват от 7-членно жури – композитори и музиковеди, с председател – композиторът проф. Панайот Панайотов.
В края на лятото още един талантлив младеж от Генерал Тошево спечели първа награда, този път от реномирания музикален форум „Речни ноти”, който се провежда в добруджанската община Тутракан. Борис Байчев грабна наградата на детското жури, което се състоеше от участници, печелили Гран при на конкурса през годините. ДТ
реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски... Именити писатели посетиха... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.