Назначиха 80 безработни по проект „Подкрепа за заетост”

Размер на шрифта: a | a | a 19:38 30 юни 2015
Областният управител д-р Маргарита Новоселска в качеството си на работодател по проект „Подкрепа за заетост“, подписа договорите на 80 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда в региона. Проектът се изпълнява от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта.
В Генерал Тошево са назначени 15 лица, в Тервел – 15, в Община Добричка – 12, в Крушари – 13, в Добрич – 10 и по 5 в общините Каварна, Шабла и Балчик.
Основните задължения на новоназначените лица включват извършване на дейности за отстраняване на последствията от бедствията и за осъществяване на превенция в тази насока, като фокусът е върху потенциалния риск от наводнения, причинявани от обилни валежи.  
Разпределението на работните места е съобразено с целите на проекта, насочени към повишаване на заетостта и осигуряване на подкрепа за работодатели от общини, засегнати от природни бедствия. Те са съгласувани с кметовете и са одобрени от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Заплащането на труда ще се осъществи с европейски средства, като трудовото възнаграждение е в размер на 380 лв. Предвижда се дейностите по проекта „Подкрепа за заетост" на ОП "Развитие на човешките ресурси" да приключат до края на 2015 г.
Връчването на трудовите договори на наетите лица започва от днес. ДТ

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”... Откри се лятна академия... В Ген. Тошево се поклониха пред...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.