На 31 декември в Ген. Тошево ще свири оркестър “Лозница”

Коледарски групи ще се надпяват на 24 декември

Размер на шрифта: a | a | a 18:55 10 декември 2013
Изложбата “Отминало настояще”, която представя колекция от подаръци, получавани от Тодор Живков, докато е бил държавен глава на България се открива от 14 ч. на 17 декември в музея в Генерал Тошево. С експозицията гостува Исторически музей – Правец. Събитието е част от празничната коледна и новогодишна програма в добруджанската община. Ден по-рано в 14 ч. ще бъдат наградени победителите в конкурса на Центъра за работа с деца в Ген. Тошево за автентични сурвачки и рисунки. Коледните рисунки ще бъдат включени в изложба в Центъра за работа с деца, а експозицията от автентични сурвачки ще бъде показана в  Историческия музей в града.
Освен изложбата с подаръци на Тодор Живков, програмата на 17 декември включва и откриване на Клуб на учителите в пенсионна възраст, който ще се помещава в Центъра за работа с деца.
От 10 ч. на 18 декември ще започнат коледните тържества в трите детски градини в град Генерал Тошево. За същия ден от 12 ч. е планирано поклонение пред паметника на ген. Стефан Тошев, по повод 154 години от рождението му. Отново на 18 декември от 13.30 ч. и от 14.30 ч. ще се състоят концерти на състави при читалище “Свелина” пред ученици от Основно училище “Христо Смирненски” и СОУ “Никола Вапцаров”.
Изложбата „Кулинарните традиции на моя етнос” по проект „Искаме и можем” се открива от 16 ч. в сградата на Община Ген. Тошево. Програмата за 19 декември включва годишно коледно тържество „Любознайко-всезнайко”, което ще се проведе от 15 ч. в библиотеката, съобщават от Общината. В 17 часа започва годишно тържество „Спортист на 2013 година”. Коледните тържества по учебните заведения ще се проведедат на 20 декември, а на 20 и 21 декември - по клубовете на пенсионера и читалищата.
Надпяване под надслов „Коледарски благослов” ще се състои от 10.30 ч. на 24 декември. В надпяването ще участват 14 коледарски групи от добруджанската община. Програмата за вечерта включва  коледуване по домовете, както в града, така и в селата в Генералтошевско.
За посрещането на Новата година на 31 декември от 23.30 ч. е организирано новогодишно тържество “Заедно в празничната нощ”, което ще се проведе пред Община Ген. Тошево. За доброто настроение на присъстващите ще допринасят изпълненията на оркестър “Лозница”. ДТ

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”... Откри се лятна академия... В Ген. Тошево се поклониха пред...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.