Младежи управляваха за ден Община Ген. Тошево

Размер на шрифта: a | a | a 19:57 10 май 2015
 И през тази година по случай 9 май – Ден на Европа и на победата над фашизма Община Генерал Тошево символично отвори врати пред младежкото самоуправление. От няколко години, на този ден местата на кметския екип и всички ръководни длъжности в администрацията се заемат от младежи – представители на Общински младежки съвет – Ген. Тошево.
Рано сутринта кметът на Общината Димитър Михайлов прие официално Полина Георгиева, която пое функциите на градоначалника за един ден. Младата дама представи своя екип от 20 човека, които бяха предварително разпределени по останалите ръководни длъжности в администрацията. Преди да започнат работа, с минута мълчение младите сведоха глава в памет на всички деца, загинали при автомобилни катастрофи. По-късно през деня – точно в 12 часа на обяд, звуковите сирени в града бяха пуснати, за да бъдат почетени най-малките жертви на пътните произшествия.
По време на работния си ден, младите управленци от Общински младежки съвет имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на служителите от администрацията и да научат повече за дейностите, които общината реализира при управлението на публичните ресурси. Малко преди обед, новият кметски екип поднесе цветя на паметника на загиналите във войните по случай 9 май – Ден на Европа, след което раздаде хранителни пакети на 11 ветерани от Втората световна война, които живеят на територията на община Ген. Тошево.
В края на работния ден младежите направиха цялостен отчет на работата си и реализираните инициативи. ДТ

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”... Откри се лятна академия... В Ген. Тошево се поклониха пред...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.