Инфраструктурни дейности с европейски средства извърши община Генерал Тошево

Размер на шрифта: a | a | a 18:55 15 октомври 2015
Приключи проект “Рехабилитация/модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево”. Вчера на пресконференция в Община Генерал Тошево, в присъствието на екипите по управление на проекта от двата съседни града, бяха отчетени постигнатите резултати. По проекта за почти 5 млн. евро се рехабилитираха улици на територията на българската и на румънската община.
Финансирането е по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013г., а проектът е инициатива на кметство Негру Вода от Румъния и Община Ген. Тошево. Това е трети съвместен проект между партньорите, които имат дългогодишно сътрудничество. Дейностите се съфинансират от Европейския фонд за регионално развитие и българското правителство. Общата стойност на проекта е 4 815 227 евро, от които 1 161 217  евро са за българската община.
Извършена е рехабилитация и модернизация  на пътища в селата Сноп и Градини в община Ген. Тошево и на пътни отсечки в кметство Негру Вода. Закупено е офис оборудване. Строително-монтажните работи са свързани с  рехабилитация на две отсечки с обща дължина 3.24 км. от път DOB1122. Освен асфалтовите работи, рехабилитирани са и тротоарите в двете села. В два участъка – един в с. Градини и един в с. Сноп. Всички водостоци, които са затлачени с наноси са почистени, а коритата на деретата профилирани.
Очаква се изпълнението на проекта да допринесе за икономическо и социално развитие на двата района. ДТ

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”... Откри се лятна академия... В Ген. Тошево се поклониха пред...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.