Георги Русев е кандидатът на реформаторите за кмет на Ген. Тошево

Размер на шрифта: a | a | a 14:57 06 юли 2015
Автор: ДТ
Земеделският стопанин Георги Русев е кандидат на Реформаторския блок за кмет на Община Генерал Тошево. Това обяви на пресконференция вчера Радан Кънев – съпредседател на парламентарната група на реформаторите и лидер на Демократи за силна България. Това е втората кметска кандидатура, след тази на Йордан Йорданов за Добрич, която блокът обявява официално. Зад Георги Русев застават всички партии в дясната коалиция. Според реформаторите това е една много силна кандидатура, която дава алтернатива за управлението на добруджанската община.
Георги Русев е агроном по образование. Роден е през 1963 г. в Генерал Тошево. Завършва Пловдивския аграрен университет. Той е бивш директор на Държавен фонд “Земеделие”, бил е председател на Общинския съвет и заместник-кмет на Генерал Тошево и притежава управленски опит и познания за местното самоуправление, коментира Герман Германов, който е представител на Гражданския съвет към Реформаторския блок. Георги Русев е частен земеделски стопанин, обработва около 100 дка земя.
Журналистическите въпроси бяха свързани предимно с политическото минало на кандидата за кмет, който бе общински съветник и председател на местния парламент от квотата на ДПС.
Единствената партия на която съм бил член е СДС. След 1999 г. имахме известни разминавания във вижданията и напуснах. Бях общински съветник от СДС по това време и довърших мандата до 2003 г. Четири години по-късно, през 2007-ма, бях поканен да оглавя листата на ДПС като представител на гражданската квота. Винаги съм бил с дясно мислене и в момента идеите на Реформаторския блок се доближават най-много до моите политически убеждения, заяви Георги Русев. Той тепърва ще подготвя своята предизборна програма. Тясно свързан съм с Генерал Тошево и доказателство за това е фактът, че вече 52 години живея в този град. Наясно съм с проблемите и имам идеи за тяхното решаване, каза още кандидатът за кмет на реформаторите.
Местните избори са 90 % мажоритарни. Ако не се намерят подходящите хора – както за кандидат-кметове, така и за листа – успехът е невъзможен. Местният вот в никакъв случай не повтаря резултатите от национални избори – всичко зависи от кандидатите и листата. Затова ние залагаме на човек с опит, който се е доказал, коментира Радан Кънев.
Навсякъде в Добричка област Реформаторския блок ще излезе с общи кандидати и листи. Търсят се варианти за Тервел и Крушари, където традиционни позиции имат БСП и ДПС. Ще направим всичко възможно да затрудним нашите опоненти, коментира Билгин Якубов от Народна партия “Свобода и достойнство”. ДТ
 

реклама
реклама
реклама
Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Издирвани от Интерпол албанци... Нов трансграничен проект ще... Детските градини в Генерал... Община Генерал Тошево с два... Концерт за първия учебен ден... С три нови проекта за енергийна... Генералтошевци се поклониха... Приемната „Попитай кмета”... Стотици самодейци от страната... Общинският съвет „премести”... Две подмерки от селската... Жители на Росица ще се срещнат... Безброй игри и усмивки за... Стотици се събраха за... Празник на хляба и житото... Удължават срока за реализация... Фестивал на лавандулата събра... С параклис се сдобиха в Росица Първо издание на пленер... Откриха обновената сграда на... Опасността от африканска чума... Приемат заявки за участие в... Акт за незаконен добив на... Предприятие за... Вокална група “Палитра”... Откри се лятна академия... В Ген. Тошево се поклониха пред...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.