Престижен британски университет награди български студенти

Размер на шрифта: a | a | a 21:01 27 юли 2014
Група от 40 студенти, завършили британската магистърска МВА програма бяха през миналата седмица в Кардиф, за да получат британските си магистърски дипломи лично от проф. Чапман - зам. ректор на престижния държавен Университет Кардиф Метрополитен в Уелс.  Завършващите студенти и техните близки, дошли от различни краища на света за събитието, което се провежда ежегодно в най-голямата зала на Милениум център в Кардиф бяха поздравени и от кмета на столицата на Уелс - Маргарет Джоунс. Традиционно за британските церемонии по награждаване на завършващите, всеки един студент  бива повикан на сцената за връчване на дипломата. Преди излизането си пред публиката студентите поздравяват ректора с поклон, след което биват поздравявани с ръкостискане от него. Дипломите, които получиха студентите от България и техните стотици колеги, учили директно в Кардиф бяха придружени с празнични годишници, в които има пълен списък на завършилите, техните крайни оценки, както и писмени обръщания от зам. ректор, президент и представители на борда на директорите в университета.
На церемонията в залите на Милениум център - Кардиф бяха връчени дипломите на близо 650 души от десетки държави, избрали Факултета по мениджмънт към държавния британски университет
Българското Висше училище Международен колеж (ВУМК) и факултетът по мениджмънт към университета от Обединеното кралство са партньори за съвместно обучение по бакалавърски и магистърски програми в България. Обучението се провежда изцяло у нас, без да се налага пътуване до Великобритания, освен за церемонията по завършване.
Университета Кардиф Метрополитeн (Cardiff Metropolitan University) е един от най-големите във Великобритания. В нега се обучават над 10 000 студенти от близо 140 държави. Университетът развива партньорски отношения за съвместно обучение не само в България, а и в Малайзия, Корея, Мароко, Гърция и др.
 Висше училище Международен колеж предлага обучение на английски език повече от 15 години, a от четири ВУМК си партнира с британския университет за съвместно обучение и двойна диплома – българска и британска.

реклама
реклама
реклама

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.