Европарламентът одобри бюджет 2014-2020

Размер на шрифта: a | a | a 18:42 03 юли 2013
Европейският парламент одобри многогодишния бюджет на съюза за периода 2014-2020 г., приключвайки продължилия няколко месеца блокаж, след като на документа беше дадена по-голяма гъвкавост при усвояването на кредитите.
Евродепутатите гласуваха политическа резолюция, която бе приета с мнозинство от 474 гласа при 193 против и 42 въздържали се. Одобряването на бюджета в юридическия му аспект се очаква през септември или октомври. Датата за този нов вот ще зависи от увеличението на бюджета с 11,2 милиарда евро, които държавите-членки трябва да предоставят за приключването на приходната част на бюджета на съюза за 2013 г.
Президентката на Литва Далиа Грибаускайте, чиято страна е ротационен председател на ЕС, се ангажира пред Европарламента да осигури изпълнението на този ангажимент от страна на държавите, които са принудени да увеличат вноските си.

реклама
реклама
реклама

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.