Запознават земеделците с принципите за интегрирано управление на вредителите

Размер на шрифта: a | a | a 18:31 29 август 2013
Автор: ДТ
Прилагането на общите и специфични принципи за интегрирано  управление на вредителите (ИУВ) при земеделските култури е темата на семинар, който ще се проведе на 4 септември в зала “Европа” в Областната управа на Добрич, съобщават от местната дирекция по безопасност на храните. Информационното събитие се организира от Българска агенция по безопасност на храните във връзка със стартиране на кампания за запознаване на земеделските производители с актуалната тема.
Прилагането на общите принципи за интегрирано управление на вредителите става задължително от януари 2014 г. и същата директива ще бъде въведена в българското законодателство с новия Закон за защита на растенията.
Семинарът включва презентации по няколко теми, сред които са: съответствие на Закона за защита на растенията с Директивата за устойчива употреба на пестициди, национален план за действие за устойчива употреба на пестициди; интегрирано управление на вредителите съгласно изискванията на Закона за защита на растенията и др.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.