Ваканционно селище “Бялата лагуна” ще участва в конкурса “Инвеститор на годината”

Размер на шрифта: a | a | a 17:39 19 януари 2016
Ваканционно селище "Бялата лагуна" е номинирано за участие в конкурса "Инвеститор на годината", съобщиха от Областна администрация-Добрич. Предложението за това е на областния управител Детелина Николова.
Конкурсът се организира от Българската агенция за инвестиции за десети пореден път и  цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, изпълнени през 2015 г.
В определения срок в Областна администрация-Добрич е получено единствено предложението на община Каварна. Ваканционно селище „Бялата лагуна" е съвместна инвестиция на собственика на ваканционния обект - "Албена" АД и международната туристическа компания „Томас Кук Скандинавия", която възлиза на стойност над 40 млн. лева.
Клубното селище беше открито през юни, като за сезон 2015 е работило на пълен капацитет. Комплексът разполага с 226 студия и апартаменти на първа линия и 70 в паркова зона. Ваканционно селище „Бялата лагуна" се определя като двигателят за увеличаването на скандинавските туристи не само в региона, но и за цялото северно Черноморие. През активния туристически сезон бяха посрещнати гости от четирите скандинавски страни - Швеция, Дания, Финландия и най-вече Норвегия.
Реализираният проект осигури 200 работни места, което значително намали нивото на безработицата за града и региона.
Новото Ваканционно селище „Бялата лагуна" е инвестиция в община Каварна в посока промяна на имиджа на България като туристическа дестинация и налагане на по-добри и качествени туристически продукти, които привличат платежоспособни клиенти. Местонахождението на обекта е в непосредствена близост до голф игрище Тракийски скали.
Селището е 4-звездно, като в него са разположени два ресторанта, няколко басейна, супермаркет, фитнес с панорамна морска гледка. Изградени са още сцена за вечерна анимация и концерти на плажа.
Всичко това дава основание, Ваканционно селище „Бялата лагуна" да бъде определено като най-значимият осъществен проект в община Каварна за 2015 г. Областният управител Детелина Николова напълно подкрепи инвестиционния проект и пожела успешно представяне и номиниране на конкурса.
Церемонията по награждаването ще се състои в началото на 2016 г. ДТ
реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.