Увеличава се броят на издадените разрешителни за строеж

През второто тримесечие е започнало изграждането на нови 87 сгради в областта

Размер на шрифта: a | a | a 21:51 10 септември 2014
Автор: Галина Михайлова
С 5,9 на сто повече са издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради от местните администрации в Добричка област през второто тримесече на годината, сочат данните на Териториалното статистическо бюро. През месеците април, май и юни са издадени разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради с 50 жилища в тях и с 6 797 кв. м разгъната застроена площ, както и на 47 други сгради. Отчетеното увеличение от 5,9 % е спрямо първото тримесечие на 2014 г. Данните сочат също, че броят на жилищата в новопостроените сгради намалява със 7.4%, докато застроената им площ се увеличва с над 15 на сто. Ръст с над 38% има и при разрешителните за строеж на други сгради, но те пък са с по-малка разгърната застроена площ.
В сравнение с второто тримесечие на 2013 г. разрешителните за строеж на нови жилищни сгради са по-малко, намалял е и броя на жилищата в тях, които от своя страна са и с по-малка площ. Спад се отчита и при разрешителните за строителство на нежилищни сгради, а застроената им площа намалява с близо 68 на сто.
През второто тримесечие на годината в областта е започнал строежът на 51 жилищни сгради със 78 жилища в тях и на 36 други сгради. В сравнение със същия период на 2013 г. започнатите нови жилищни сгради се увеличават със 104%, жилищата в тях - с над 44 на сто, а разгънатата им застроена площ е повече със 147.6%.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.