Шест ученици от Добрич спечелиха стипендии

Размер на шрифта: a | a | a 19:41 04 ноември 2013
Автор: ДТ
Шест ученици от Добрич са в списъка на спечелилите стипендии за учебната 2013/2014 година по проекта „1000 стипендии” на фондация „Комунитас”. Сред тях е Стефани Маринова от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежкия център в Добрич, съобщават от студиото. Стефани се състезава с младежи от цялата страна в област Музика - раздел Вокални изпълнители и премина през два трудни етапа на пресяване на кандидатите. В първия етап се представи с есе, демозапис с нейни изпълнения на българска и чужда песен, и препоръка написана от вокалния й педагог Елена Карабельова. Вторият  етап се проведе на 13 октомври в  Националното музикално училище „Любомир Пипков” в столицата. Там Стефани представи на живо други две песни и събеседва с комисията, натоварена с отговорната задача да избере най-талантливите и целеустремени млади певци и инструменталисти сред допуснатите до втори тур.
Конкурсът по проект „1000 стипендии” се провежда за седма поредна година. Този проект е създаден да оказва финансова и консултантска подкрепа на ученици от среден и горен курс, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие.
Стефани Маринова е ученичка от седми клас в Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” и е особено благодарна на своята класна ръководителка г-жа Власева, която инициира участието й в конкурса „1000 стипендии”. Стипендиите са четири вида - основна, изключителна, поощрителна и специална. Стефани е одобрена за основна стипендия. Освен Стефани този вид финансова подкрепа ще получат учениците Велизар Костадинов от 11 клас в област Литература и Димитър Димитров от 12 клас в област Физика и астрономия. Поощрителна стипендия в различни области ще получат и Виктория Симеонова от 11 клас, Елена Стоянова от 12 клас и осмокласникът Никола Димитров.


реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.