Събират пари за две абитуриентки от дома в Крушари

Размер на шрифта: a | a | a 18:45 13 февруари 2014
Дарителска кампания за набиране на средства стартира Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Крушари /МКБППМН/. Целта е да се осигурят пари за празничното отбелязване на абитуриенския бал на две момичета от Дома за деца с умствена изостаналост в Крушари. Милена и Елица са първите абитуриентки от Дома за деца с умствена изостаналост, които  ще празнуват своя абитуриентски бал през май.
 Дарителската кампания ще даде възможност на двете момичета да преживеят по незабравим начин този изключителен за тях момент, поясняват от Община Крушари. Със събраните средства ще бъдат закупени абитуриентски тоалети на двете млади дами. Кампанията ще премине в две части. Първата е организирана от 24 до 28 февруари изложба-базар на мартеници. Ръчно изработените червено-бели амулети са дело на децата от селата Крушари, Лозенец, Телериг и Коритен, които посещават местния Център за социална превенция на МКБППМН.
На Великден ще се проведе втора изложба-базар на великденски украси и ръчно изработени и украсени яйца, а набраните средства отново ще бъдат предоставени на Милена и Елица. Средства могат да бъдат дарявани и в касата на Община Крушари, добавят от кметството.

реклама
реклама
реклама
Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.