С над 12% намаляват издадените разрешителни за строежи в областта

Размер на шрифта: a | a | a 19:08 28 ноември 2013
Автор: ДТ
Местните администрации на територията на Добричка област са издали разрешителни за строеж на 43 жилищни сгради със 79 жилища в тях през третото тримесечие на годината, съобщават от Териториалното статистическо бюро в Добрич. Жилищата са с 10 155 кв. метра разгъната застроена площ. Издадени са и разрешителни за строеж на 42 други сгради с 20 539 кв. метра разгърната площ. Отчита се намаление с 12,2 на сто спрямо предходното тримесечие на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради. С 4,8% намаляват и жилищата в тях, а застроената им площ - с 0.8 на сто. С 26% спада и  броят на издадените разрешителни за строеж на други сгради, а тяхната разгърната застроена площ - с 62.6%. 
 В сравнение с третото тримесечие на миналата година със 79% нараства броя на издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради, а разгънатата им застроена площ се увеличва с 93.5%.
През месеците юли, август и септември в областта е започнал строежът на 34 жилищни сгради с 46 жилища в тях и с 6 489 кв. м обща застроена площ, и на 14 други сгради. Спрямо второто тримесечие на годината започнатите жилищни сгради нарастват с 36%.
В сравнение с третото тримесечие на 2012 г. започнатите нови жилищни сгради се увеличават с 48%, а разгънатата им застроена площ - с 59%, докато жилищата в тях намаляват с 2%. Започнатите други видове сгради намаляват с близо 70%, а общата им застроена площ  - с  87 на сто, съобщават от Териториалното статистическо бюро.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.