Ремонтират важна транспортна връзка в Тервелско по програма “Регионално развитие”

Рехабилитацията на 19-километровия път е на стойност близо 9.5 млн. лв.

Размер на шрифта: a | a | a 17:42 30 октомври 2013
Автор: ДТ
Стартира рехабилитацията и реконструкцията на пътен участък с дължина 19 км. на територията на община Тервел. Дейностите ще се извършат на отсечката от разклона за Коларци  през Мали извор до град Тервел и преминава през общо пет села. Проектът е включен в лот 44 от четвъртия етап на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Обектът бе представен на пресконференция в Добрич от инж. Таня Кокошарова, ръководител на проекта от Агенция „Пътна инфраструктура“. Тя поясни, че този пътен участък не е рехабилитиран от 80-те години на миналия век. Това е основна връзка на селищата в региона с общинския център Тервел и е най-прекия път към община Крушари. Отсечката осигурява и връзката с градовете Варна и Добрич.  
Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Пътперфект – Т“ ЕАД. Строителният надзор ще осъществи „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Договорът за строителство е на стойност близо 9,3 млн. лв., а за строителния надзор – 198 677 лв. без ДДС.
На обекта ще бъде извършен ремонт и възстановяване на пътната конструкция, полагане на основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Ще бъдат направени нови облицовини окопи, банкети, ще се положат бетонови бордюри и т. н. Предвидена е подмяна на стоманените предпазни огради, обновяване на хоризонталната маркировка и др.
Вече са стартирали строителните дейности по пътната отсечка. Срокът за изпълнение е 120 дни, но ще се работи според метеорологичните условия.
Проектът за реконструкция на 19-километровата пътна отсечка в Тервелско е третият по ОП “Регионално развитие” 2007-2013 г. с бенефициент агенция “Пътна инфраструктура”, който се изпълнява на територията на Добричка област. Очертава се да бъде и последният за този програмен период.   Със средства от програмата до сега са рехабилитирани по Лот 6 близо 16 км от пътя Добрич – Генерал Тошево - Кардам - границата с Румъния, и по лот 52 около 18 км в участъка от Граница с ОПУ Варна (Червенци) – Владимирово и от пътя Честименско – Каблешково - Граница с ОПУ Силистра (Межден).

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.