Ремонт на електропроводи може да предизвика смущения в захранването

Размер на шрифта: a | a | a 18:48 05 ноември 2013
Автор: ДТ
За предстоящ ремонт на три въздушни електропровода високо напрежение, които захранват част от Варна и района северно от морската столица и евентуални свързани с ремонтните дейности смущения на ел. захранването съобщават от ЕНЕРГО-ПРО. Ремонтът започва днес. Съоръженията са собственост на Националната електрическа компания (НЕК). По време на ремонта, в периода от 6 до 16 ноември 2013 г., Електроенергийният системен оператор (ЕСО) ще изключи въздушни електропроводи (ВЕЛ) „Сирена”, „Лебед” и „Бриз”.
Ще се наложи  изключване на отделни участъци от електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи с цел осигуряване на безопасна работа. Това означава, че през отделни дни между 6 и 16 ноември, различни райони ще бъдат без електрозахранване. Точният график на прекъсванията е обявен на интернет страницата на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи и в регионалната преса.
Поради ремонтните дейности са възможни временни изключвания в електрозахранването на територията на общините Балчик, Каварна, Шабла и Генерал Тошево. През посочения период е възможно ЕНЕРГО-ПРО Мрежи да получи нареждане от ЕСО за ограничение на производството на електрическа енергия от възобновяеми източници (ВЕИ) в района.
ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поднася извинения на своите клиенти за неудобствата, които ще създадат ремонтните дейности по мрежата на Националната електрическа компания и се надява на разбиране. Реконструкцията в мрежата на НЕК ще повиши надеждността и сигурността на електроенергийната система и стабилността на електрозахранването на всички потребители на електрическа енергия, посочват от енергоразпределителната компания.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.