Разработват стратегия на черноморските общности

Размер на шрифта: a | a | a 18:29 11 юни 2018
Автор: ДТ
На семинара "Интелигентно развитие и сътрудничество на трансграничните черноморски общности", проведен в края на миналата седмицата в Балчик, в рамките на проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“, изпълняван от общините Балчик и Наводари, Румъния, участваваха.общините Каварна и Шабла, неправителствени организации и сдружения от Констанца, Наводари, Мангалия и Ефория и др.
"Прекият контакт между представителите на отделните общини е възможност за бъдещо партниране и съвместни действия, така че още по-добре да бъдат стимулирани малките общини от двете области, да развиват своите идеи в името на по-доброто бъдеще на региона" – каза зам.-областният управител Красимр Николов. Координаторът на проекта Божанка Добрева обърна внимание, че всяка община има своите приоритети, но задача на участниците във форума е в проектите за развитие да се мисли в рамките на шестте общини от трансграничния регион. "Една от основните дейности в рамките на проекта е разработването на съвместна стратегия за териториално развитие на Черноморските общности. Целта на тази стратегия е да бъде едно полезно допълнение към местните документи за стратегическо планиране и развитие. Целта е тя да идентифицира тези сфери, в които можем да се кооперираме и използвайки модела на добрите европейски практики за съвместно териториално развитие, нашият район да стане по-привлекателен за инвестиции и по-добро вясто за живеен." – каза Добрева. 
Вече месец в община Балчик работи софтуер за нуждите на дирекция "Местни данъци и такси". Предстои да бъде закупена и офис техника, заложена в проекта. Домакин на следващите два семинара ще бъде румънската община Наводари.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.