Проверяват маcово за нерегламентиран улов, продажба и превоз на риба

Размер на шрифта: a | a | a 19:12 02 декември 2013
Автор: ДТ
Инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ започнаха проверки по водоеми, рибностопански обекти и търговската мрежа в цялата страна. Засиленият контрол е във връзка с Никулденските празници. Проверяват се водоеми, рибностопански обекти, пазари и магазини за продажба на риба и рибни продукти, с цел уточняване на придружаващи документи – разрешителни за улов на риба, произход на рибата и декларации за първа продажба. При установяване на несъответствия се предприемат действия, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите, съобщават от агенцията. Масовите проверки ще продължат до 6 декември, включително, а след това водоемите и обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно извършва Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.
През последните дни на ноември, инспектори от отдели „Рибарство и контрол“ на ИАРА Варна и Бургас са извършили проверки за бракониерски набези и нерегламентиран превоз на риба. Инспекторите на агенцията във Варна са проверили пазара на град Дългопол, където е заловен нарушител, извършвал нерегламентиран превоз на риба с лек автомобил. Съставен е акт за превоз на риба в неспециализирано транспортно средство. Иззета е близо 29 кг. риба /бяла риба, пъстър толстолоб, уклей и сребриста каракуда/, която по-късно е дарена на социална кухня към Варненска и Великопреславска митрополия.
Инспекторите на ИАРА в Бургас съвместно с местната Асоциация на природозащитниците са извършили проверка на язовир „Мандра“. От водоема са извадени 1400 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях 30 кг. сребриста каракуда е върната във водата.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.