Проекти за 800 000 лв. внесе Община Тервел

Размер на шрифта: a | a | a 18:45 18 март 2018
Автор: ДТ
На 15 март приключи приемът на проекти за публична инфраструктура в Местната инициативна група /МИГ/ Тервел-Крушари. Мярката беше отворена за кандидатстване в продължение на месец, съобщават от Община Тервел, която е внесла четири проектни предложения. Те са за обновяване на образователна и социална инфраструктура и за благоустрояване на градска среда.
Първото от тях е за изграждане на център за социални услуги в село Безмер. Проектът предвижда реконструкция на сграда, в която сега се помещава личният лекар на селото и пощенския офис. Сградата е на два етажа, със сутерен. В сутерена ще се разположи кухненски блок с топла кухня, подготвителни за различните групи продукти, складове, помещения за персонала и разливна. На първия етаж ще има сектор за медицински грижи – лекарски и зъболекарски кабинети, манипулационна, чакалня и санитарен възел, както и дневен център за възрастни хора. На втория етаж ще има дневен център за деца. В строителните работи ще бъдат вложени 165 510 лв. без ДДС. Ще бъде доставено професионално кухненско оборудване на стойност 76 969 лв. и автомобил за разнос на храна на стойност 22 000 лв. Центърът за социални услуги ще осигурява храна за възрастни хора от село Безмер, обяд за учениците в местното училище и за децата в детската градина. Безмер има 1244 души население. В училището, което към момента е единственото общинско школо без столово хранене, учат 80 ученици, а в детската градина се възпитават 50 деца. В центъра ще  се разкрият работни места за  6 души.
Вторият проект е за реновиране на откритата спортна площадка в основното училище в село Нова Камена. Учебното заведение е  средищно и там се обучават деца от всички съседни села, а от края на 2017 г. е и защитено, което означава че няма да бъде закрито, дори и в определен момент да намалее броя на децата в него. В момента те са 81. По проект се предвижда ремонт на съществуваща асфалтова настилка, полагане на акрилна ударопоглъщаща настилка, ограждане на игралното поле, направа на чешма, обособяване на игрище за футбол на малко поле и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол. Стойността на инвестицията е 164 732 лв. без ДДС.
Третият проект на Община Тервел е за основен ремонт на площад „Старият дъб“ в града. Вътрешната обособена част на площада
 ще бъде изпълнена с вибропресовани бетонови павета. Този малък проект надгражда друг, по-голям, чието изпълнение предстои – този за пешеходната зона на същия площад. Той ще бъде изпълнен с гнайсови плочи. Стойността на инвестицията в МИГ е 99 339 лв. без ДДС.
Четвъртото предложение е за ремонт на участъци от три улици в Тервел  - „Дунав“, „Пирин“ и „Тимок“. Заложена е реконструкция на общо 994 метра пътна настилка, с площ 5237 кв. метра. Стойността на инвестицията е 272 845,27 лв. без ДДС.
Общата стойност на инвестиционните работи за четирите проекта е 801 392 лв. без ДДС. ДТ

реклама
реклама
реклама
Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.