Призовават заедно да подкрепим „Часът на Земята“

Размер на шрифта: a | a | a 17:32 24 март 2014
Автор: ДТ
"Използвай силата си, за да промениш света“, е призивът на WWF - „Часът на Земята 2014“. Инициативата е една от най-мащабните акции, организирана от международната природозащитна организация WWF, която се провежда по целия свят от 2007 г. насам. Тази година ще угасим осветлението си за един час от 20.30 ч. на 29 март. Жителите на град Каварна, могат да се включат като спрат за час осветлението в домовете си в знак на съпричастност към опазването на природата и към промените в климата, призовават от крайморската община.
Оставането за час на тъмно в последната събота на март е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата. Кампанията е най-масовото световно събитие, в което жителите на хиляди градове по света изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. Голяма част от успеха на Часът на Земята досега е подхранван от мобилизацията на хора от целия свят. Нека покажем ангажираност към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Нека мислим „зелено“. Всеки може да окаже въздействие, заявяват от Община Каварна.
Към инициативата ще се присъедини и Шабла. В крайморския град на 29 март, от 20,30 до 21,30 часа ще бъде изгасено фасадното осветление на сградата на Общината и читалище „Зора 1894”, в подкрепа на “Часът на Земята”. От Община Шабла припомнят, че през 2013 г., рекорден брой български градове и общини – 103, са взели участие в инициативата. 37 български града изключиха осветлението на много общински сгради и площади.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.