Приемат заявления за помощта de minimis

Размер на шрифта: a | a | a 18:43 01 август 2013
Автор: ДТ
Минимална помощ deminimis ще бъде отпусната на производителите на ориз и зеленчуци, съобщиха от Държавен фонд “Земеделие”. Крайният срок за подаване на заявления за оризопроизводителите е 9 август, а за зеленчукопроизводителите – 13 август. Документи се подават в областните дирекции на фонда в  отдел “Прилагане на схеми и мерки за подпомагане”.
Финансовият ресурс, предвиден за прилагане на държавна помощ за зеленчукопроизводителите е 1 500 000 лв. Средствата са част от реализирания остатъчен ресурс по приключили схеми за прилагане.
Mалките по размер субсидии deminimis помагат на местните производители, като според европейското законодателство не влияят върху търговията и конкуренцията между държавите-членки. Един земеделски производител има право да получи deminimis в размер до 14 668.70 лв. за период от три данъчни години. По прилаганата държавна помощ за производителите на домати и компенсиране на разходите им за купуване на средства за растителна защита от Доматения миниращ молец срокът за подаване на заявления е до 1 октомври.
През миналата година по схемата бяха отпуснати 823 431 лв. на 76 земеделски производители.

реклама
реклама
реклама
Подпомогнаха растежа на млади... Паметник на Васил Левски... Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Именити писатели посетиха... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.