Правителството одобри финансиране за 11 проекта в областта

Размер на шрифта: a | a | a 18:19 05 февруари 2014
Автор: ДТ
11 проекта на общините от Добричка област са били одобрени, съобщиха от Областна администрация. Финансирането ще се осигурява от публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Община Балчик ще получи 3 655 000 лв. за проекта “Рехабилитиране пътен участък км. 10+100 до км. 17+800 (Дропла-Сенокос) от Път ІV-29608” и 315 800 лв. за “Ремонт на сграда за обществено хранене, находяща се в ПИ с индентификатор 02508.73.81, гр. Балчик, ул. "Варненска" № 2”. Община Генерал Тошево има един одобрен проект за 3 750 000 лв. – “Реконструкция централен градски площад, междублокови пространства, улична мрежа, тротоари и улично осветление, гр. Генерал Тошево (1-ва фаза)”. 950 000 лв. ще получи Община Добричка за проекта “Благоустрояване и рехабилитация на улици в населените места на община Добричка” и 499 896 лв. за “Благоустрояване и рехабилитация на улици в с. Бенковски”. Финансиране в размер на 1 500 000 лв. е одобрено за Община Крушари за проекта “Преустройство на незавършен учебен корпус и салон за физкултура на училище "Христо Смирненски" в с. Крушари и пристройка на плувен басейн (1-ва фаза)”, а Община Шабла 800 000 лв. за проекта “Тротоари по ул. "Равно поле" и ул. "Нефтяник", гр. Шабла (1-ва фаза)”. Четири са и одобрените проекти на Община Тервел – “Рехабилитация на градската среда в гр. Тервел” за 1 247 852 лв., “Рехабилитация на улици 9-та и 2-ра в с. Жегларци” за 250 000 лв., “Изграждане на медицински кабинети в две средищни училища в община Тервел в с. Нова Камена и с. Коларци” за 30 839 лв. и “Рехабилитация на улици 10-та и 13-та в с. Зърнево” за 300 000 лв.
В края на януари, когато бе последният срок за депозиране на проектите, осемте общини от Добричка областта подадоха общо 17 проекта - Балчик кандидатства с два, Генерал Тошево - с един, Добрич - с три, Община Добричка - с два, Каварна - с един, Крушари - с два, Tервел - с четири и Шабла – с един. Един проект подаде и Областно пътно управление. Очаква се останалите проекти да получат финансиране на по-късен етап.
Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" предвижда реализирането на проекти да е насочено към постигане на устойчиво развитие на регионите, повишаване на конкурентоспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.