Подписаха договорите за изграждане на претоварната станция в Тервел

Размер на шрифта: a | a | a 17:50 10 юли 2013
Договорите за изграждане на претоварната станция в Тервел вече са  подписани, съобщиха от добруджанската община. Фирмата, която спечели конкурса за строителен надзор е "Трафик холдинг" ЕООД-Варна. В конкурса участваха седем фирми, като за "Трафик холдинг" ЕООД това е първи договор с Община Тервел. Постигнатата цена за изпълнение на поръчката е 50 000 лв.
Подписаният договор за изграждане на претоварната станция е на стойност  1 994 197,25 лв., като в тази сума са включени и 10 % непредвидени разходи, които ще бъдат разходвани при нужда. Изпълнението се възлага на обединение между две фирми - "Пътно строителство" АД-Добрич и "Пътища и мостове" ЕООД-Варна. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 10 месеца, а периодът за наблюдаване и съобщаване на дефекти- 6 месеца. Към претоварната ще води път с приблизителна дължина около 914 м. Съоръжението ще се захранва от собствен водопровод. Поръчката включва още строителни работи за изграждане на битова сграда с КПП, гараж и автомивка, ограда с бетонни колове и оградна мрежа, дезинфекционна вана, кантар за автомобили, подпорна стена, трафопост, външно кабелно трасе, затревяване на 7,22 дка свободна площ със засаждане на 262 иглолистни и широколистни дървета и 104 броя храсти, уточняват от Община Тервел. Монтират се автомобилни везни, трансформатор, дизелов агрегат, ел. табла и други съоръжения съгласно предвижданията на работния проект.
Претоварната станция ще обслужва общините Тервел и шуменската Никола Козлево.
Строежът на станцията е част от проекта “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич”. Освен обекта в Тервел по него ще бъдат изградени още регионално депо в Стожер, довеждаща до депото инфраструктура и претоварна станция в Балчик. При строителството на депото в село Стожер ще бъдат изградени: основна площадка за всички предвидени клетки и съоръжения; първа клетка на площ от 30 030 кв.м. с обем 240 000 куб.м. и капацитет за депониране на 240 000 тона отпадъци; площадкова инфраструктура и оборудване; собствен водоизточник; инсталация за сепариране на материали за рециклиране с капацитет 41 200 тона годишно; съоръжение за компостиране с капацитет до 15 000 тона годишно; съоръжение за третиране на строителни и едрогабаритни отпадъци с капацитет до 70 тона на час, 15000 тона на година; склад за временно съхранение на опасни и специфични отпадъци с капацитет съгласно издаденото комплексно разрешително за 255 тона на година. Планираният период на експлоатация на депото е 30 години. Бенефициент по проекта е Община Добрич в партньорство с общините Добричка, Тервел,  Каварна, Балчик, Шабла, Генерал Тошево, Крушари и шуменската Никола Козлево. Стойността на целия проект е 38 877 375 лв.
Общата сума на безвъзмездната финансова помощ, одобрена от ръководителя на Управляващия орган възлиза на 36 933 506 лв., от които 85 % в размер на 31 393 480 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие и 5 540 026 лв. е размерът на националното съфинансиране. Деветте общини участват в проекта със сумата от 1 943 868 лв.
След проведената процедура по Закона за обществените поръчки на 13 юни тази година бе сключен договор за изпълнение на строителството на депото с Обединение "Депо Добрич 2013", с водещ партньор “Станилов” ЕООД. В състава на обединението влизат още италианската фирма “Данеко импианти”, “Пътно строителство” АД-Добрич и “Холдинг пътища и инфраструктурни съоръжения”-София.
Стойността на договора за изпълнение на строителните дейности на обекта е 12 967 890 лв. без ДДС с включени суми за непредвидени разходи. Срокът за изпълнение, съгласно подадената оферта, е 48 седмици, от които 22 седмици за изпълнение на строително-монтажните работи и 26 седмици за съобщаване на дефекти.
Строителния надзор на обекта ще бъде изпълняван от Обединение “НСН Стожер 2013”, в което влизат “Контрол 21” ООД и “Стройнадзор – НСН” ООД. Стойността на договора за изпълнение на независим строителен надзор е 598 895 лв. без ДДС. ДТ
реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.