Пет общини в Добричко са сключили договори за снегопочистване

Провериха техниката за поддържане на пътищата, има недостиг на водачи

Размер на шрифта: a | a | a 19:52 29 октомври 2013
Автор: ДТ
Пет от общините в Добричка област вече са сключили договори с фирми за снегопочистване и поддържане на пътната мрежа. Процедурата предстои да приключи в общините Добричка, Каварна и Крушари. Това стана ясно вчера на работно съвещание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия под председателството на Областния управител Недко Марчев.
Кметовете на общини и ръководителите на дружества и ведомства, имащи отношение към подготовката на областта за работа при усложнена зимна обстановка през сезон 2013-2014 г. докладваха за готовността на структурите, които ръководят. От докладите стана ясно още, че са актуализирани общинските планове и са проведени заседанията на щабовете, изготвени са списъците на машините, предвидените мероприятия се изпълняват в срок, върви процедура по подписването на договори с фирмата-изпълнител.
Участниците в съвещанието стигнаха до заключението, че са изпълнени необходимите мерки и действия за намаляване на последствията за хората и осигуряване на ефективно функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите в областта през тази зима. Акцент бе поставен върху необходимостта от добра координация между институциите и безпроблемното снабдяване на отдалечените населени места с продукти от първа необходимост.
Междувременно в изпълнение на заповед на областния управител Недко Марчев бе проверена снегопочистващата техника. Проверката извърши междуведомствена комисия. Обект на контрол бе наличността и техническото състояние на собствената и предоставена снегопочистваща техника на фирмите, извършващи дейностите по зимното поддържане на републиканските и общинските пътища в Добричка област.
Според доклада от комисията, председателствана от зам.-областния управител Даниел Йорданов освен техническия преглед, са проведени разговори с хората, които работят с машините и създават организацията. Данните от проверката показват, че техниката е  достатъчна и в изправност. Оборудвана е с необходимия инвентар. Отново и тази година комисията констатира, че има недостиг на водачи.

реклама
реклама
реклама
Подпомогнаха растежа на млади... Паметник на Васил Левски... Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Именити писатели посетиха... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.