Откриха несъответствия в имотните декларации на шестима добруджанци, заемащи отговорни постове

Размер на шрифта: a | a | a 18:58 14 декември 2017
Автор: ДТ
Сметната палата излезе със заключение за несъответствие в имотните декларации за 2017 г. на шестима добруджанци, заемащи отговорни длъжности. 
Най-много са несъответствията при народния представител Йордан Апостолов Апостолов. Той има бизнес и живее в Добричка област, но влезе в парламента от друг избирателен район. Йордан Апостолов не е декларирал притежавани от него нива с площ 1 дка и 625 кв.м. лозе в с. Девенци, община Червен бряг. Депутатът не е вписал в имотната си декларация отстъпено право на строеж на сграда за съхранение на селскостопанска продукция, ведно с площ за обитаване до 1 600 кв.м. и зърнохранилище с площ от 1780,50 кв.м., административна сграда с площ от 79,20 кв.м. и автокантар с площ от 82,80 кв.м. върху поземлен имот - стопански двор с площ от 10,200 дка в  добричкото село Славеево. Не е декларирано и право на строеж за построяване на люпилня за птици и изграждане на възобновяеми енергийни източници със застроена площ от 2 000 кв.м. върху стопански двор с площ от 3 959 кв.м. в с. Стефаново, община Добричка, както и солидарно задължение по банков кредит в размер на 1 400 000 лв., в полза на юридическо лице, обезпечен с договорна ипотека върху нива с площ от 891,340 дка в с. Славеево, също за себе си и съпругата ипотекарни и солидарни задължения по револвираща кредитна линия. 
Заместник-кметът на община Добричка Дико Иванов Иванов не е декларирал за себе си и съпругата дадено обезпечение - договорна ипотека в размер на  18 472 лв. върху две ниви с обща площ от 33,500 дка в с. Владимирово, община Добричка. 
Кметът на Шабла Мариян Александров Жечев не е вписал в имотната си декларация придобит от съпругата му лек автомобил “Ситроен”. 
В подаденото уведомление до Сметната палата председателят на Общинския съвет в Каварна Красимир Атанасов Кръстев не е декларирал доходи от правоотношения по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия в размер на 2 177 лв., както и доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 4 752 лв.
Йорданка Иванова Стоева – председател на Общински съвет – Шабла не е вписала в подаденото от нея уведомление доходи от стопанска дейност като едноличен търговец в размер на 9 338 лв.
Доскорошният председателят на местния парламент в Генерал Тошево Стелиян Иванов Стоянов не е декларирал притежаван офис и клуб - кафе с обща застроена площ от 293,93 кв.м. в гр. Генерал Тошево. ДТ


реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.