Наследници на Орфей ще свирят и пеят в Албена

Размер на шрифта: a | a | a 19:09 24 август 2015
Mеждународен музикален конкурс ,,Hаследници на Oрфей” ще се проведе от 2 до 8 септември във ваканционно селище Албена. В тазгодишното издание на конкурса ще участват представители на 13 държави - Австрия, Азербайджан, Германия, Грузия, Канада, Китай, Норвегия, Румъния, Руска Федерация, САЩ, Турция, Южна Корея и България.
Те ще се изявяват в разделите “Класическа музика”, “Фолклор”, “Поп-рок”. В първия раздел могат да участват солисти-инструменталисти (пиано,  цигулка, флейта, акордеон), клавирни дуа, камерни ансамбли, „учител и ученици", „музикална фамилия". В раздел “Фолклор” ще са изпълненията в стил фолк-джаз, а в третият раздел ще участват солисти – певци.
Изпълненията на участниците ще оценява жури с председател проф. Томислав Байнов (Германия) и членове - Богомил Бонев (България), проф. Винфрийд Ромпф (Канада), проф. Георги Спасов (България), проф. Тамара Поддубная (САЩ).
В рамките на музикалния форум ще се проведат от 1 до 8 септември майсторски класове за пиано, клавирни дуа и дуети, акордеон, флейта, камерна музика и aкомпaнимент.
Официалното откриване на конкурса е от 16 ч. на 2 септември в зала ”Атлантик” на хотел “Добруджа”. Проявата ще започне с концерт на членове на международното жури. Конкурсната програма на “Наследници на Орфей” започва на 3 септември, когато от 16 ч. ще се представят участниците в раздел “Класическа музика”. Награждаването и галаконцерта на лауреатите на конкурса са на 8 септември.
“Наследници на Орфей” се организира от Съюз на концертните дейци на Руската Федерация – ЛОО, Фондация „Piano Global" Тросинген - Германия, Long Island Conservatory Ню-Йорк - САЩ,
КК „Албена” и др. ДТ

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.