Над 2700 безплатни декодера раздадоха в областта

Размер на шрифта: a | a | a 18:38 29 август 2013
Автор: ДТ
Почти приключва първия етап от раздаването на безплатни декодери за цифрова ефирна телевизия в страната. В Добричко ваучерите се предоставят в определените пощенски станции. Информация правоимащите могат да получат и в социалните служби.
Право на безплатен декодер имат получавалите помощи за отопление през миналата зима. Бедните трябва да отговарят и на още едно условие  - да декларират, че телевизора им няма техническа възможност за приемане на цифрова телевизия. Както “Добруджанска трибуна” писа неотдавна, оказва се, че няма механизъм, чрез който да се контролира добросъвестни ли са нуждаещите се при попълването на тези декларации.
2725 са раздадените до момента ваучери за декодери в Добричка област. Раздаването на ваучерите ще продължи и през септември. За целта са изготвени графици за дежурствата на социалните работници в пощенските станции.
Цифровизацията стартира от 1 ноември. Целта е да се набавят декодери за всички потребители на цифрова телевизия у нас. Последните данни сочат, че едва 20% от хората в страната ползват прякото ефирно излъчване на програмите на телевизиите, останалите са към кабелни оператори. Общо 9 програми са лицензирани от СЕМ за излъчване на мултиплекси задължително. Предстои още 2 програми на БНТ да се включат към пряко цифрово излъчване от следващата година.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.