Разкриване на Кризисен център искат в Шабла

Комисия начело с Исмет Абил обследва социалните услуги в Добричка област

Размер на шрифта: a | a | a 19:02 12 септември 2013
Автор: ДТ
Състоянието на социалните услуги, предоставяни в общините Балчик, Каварна и Шабла провери на 11 септември комисия, назначена със заповед на Областния управител на Добрич Недко Марчев и с председател ресорният заместник Исмет Абил. При извършения обход комисията се запозна на място със състоянието на социалните услуги в трите общини. Посещенията бяха в резултат на решение на Звеното за мониторинг и оценка, взето в началото на септември.
В община Балчик комисията е посетила Центъра за настаняване от семеен тип за деца, в който е предвидено да се настанят децата от дома в Крушари. Обект на проверката са били също  Центъра за обществена подкрепа и Домашния социален патронаж. В община Каварна комисията начело с Исмет Абил е посетила Социалния патронаж и Дома за възрастни хора с умствени изостаналост „Св. Пантелеймон” в село Св. Никола. Обект на проверка в Шабленско е бил Центъра за обществена подкрепа, който предстои да бъде открит. С кмета на Община Шабла проф. Райна Бърдарева е обсъден въпросът за евентуално откриване на Кризисен център на територията на общината, поясняват от Областната управа.
След обхода, зам.-областният управител на Добрич, който е и председател на Звеното за мониторинг и оценка, заяви, че по места са направени известни забележки. Според Исмет Абил обаче, по-важното е да има системен контакт със социалните заведения, за да се знае тяхното състояние и да може да се оказва съдействие по отношение на качеството на услугите.

реклама
реклама
реклама
Подпомогнаха растежа на млади... Паметник на Васил Левски... Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Именити писатели посетиха... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.