Изследват образователната мобилност

Питат 530 домакинства от 19 населени места в Добричко

Размер на шрифта: a | a | a 20:26 20 октомври 2014
Изследване на образователната мобилност ще се проведе в периода 20 октомври – 28 ноември, съобщават от Териториалното статистическо бюро в Добрич. Наблюдението се осъществява на територията на цялата страна от Националният статистически институт чрез териториалните статистически бюра.
Основната цел е пилотно събиране на данни през 2014 г. за младежката образователна мобилност чрез изследване на домакинствата. Ще бъде използван хармонизиран  въпросник, който ще осигури международна съпоставимост на получените резултати за страните от Европейския съюз.
 Обект на наблюдение са всички членове на включените в извадката домакинства на възраст 18 - 34 навършени години, като с тях ще се осъществят персонални интервюта.
Образователната мобилност се дефинира като физическо преминаване на националните граници между страна на произход и държава в избраната дестинация с цел последващо участие в дейности, свързани с образованието - придобиване на образователно ниво или участие в обучение за определен период от време.
Изследването в Добричка област обхваща 530 домакинства от 19 населени места. В регионалната извадка за областта попадат пет града - Добрич, Балчик, Каварна, Генерал Тошево, Тервел, както и селата Карапелит, Победа, Батово, Смолница, Воднянци, Горица, Орляк, Безмер, Балик, Оброчище, Соколово, Рогачево, Абрит и Септемврийци.
Изследването на образователната мобилност в областта ще се осъществи от анкетьори, които са служители на Териториално статистическо бюро - Добрич. При посещенията си в домакинствата те ще се легитимират със служебни карти. ДТ
реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.