Италианци ще правят крайбрежните алеи на „Албена”

70 стотинки на акция е дивидентът тази година

Размер на шрифта: a | a | a 17:22 24 април 2018
Автор: ДТ
„Албена – дестинация за четири сезона” – такава е едната амбиция на ръководството на „Албена”АД. Другата е да влезе в категорията на четиризвездните курорти. 10 процента от местата са с петзвезден стандарт. Италианска архитектурна къща прави проекта за променадата /място за разходки/ край плажа и търговската улица. През тази година на мястото на двете стари тела към хотел „Амелия” ще бъдат изградени нови 82 стаи. Ниската част на хотел „Гергана” ще бъде съборена и ще се изгради нов хотел. Предвижда се и пълна реконструкция на боулинг залата, която  ще може са бъде ползвана и за различни мероприятия . 
„Правят се 10 млн. лв. инвестиции в „Бялата лагуна”, във ваканционното селище „Форест бийч” в Приморско се изграждат 92 петзвездни студиа, обновява се и един ресторант. В началото на инвестициите сме там, но разчитаме след 4-5 години България да има един от най-модерните си относително малки курорти, каза изпълнителният директор на „Албена”АД Красимир Станев. За последните 28 години „Албена”АД е направила инвестиции да около 350 млн. 
Три са зоните за паркиране, като най-голямата е паркинг „Автогара”. Там цената за денонощие е 5 лв., а гостите се превозват безплатно с електрически автобуси – шашъл. Паркирането в синята зона е на цена 10 лв. за 24 часа, като отново има възможност за електрически транспорт. В зелената зона около плажната ивица паркирането не се препоръчва, но цената му е 20 лв. за денонощие. Навсякъде в рамките на 30 минути престоят е безплатен. Втори ескалатор предстои да бъде пуснат, като ще се ползва безплатно и ще подсигури 24-часово придвижване между двете зони на курорта.  
Аквапарк „Аквамания” ще отвори врати на 1 юни с 4 нови атракциона за деца и тийнейджъри. Значително увеличение на площите на плажа се предвижда за поръчване на напитки чрез мобилно приложение.
Съветът на директорите реши тази акционерите да получат дивидент 70 стотинки на акция. През последните две години нямаше дивиденти, като аргументът беше напрегната инвестиционна програма.
реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.