Годишна среща събира представители на местните власти в Албена

Премиерът Пламен Орешарски подписва Споразумение за сътрудничество между правителството и Сдружението на общините

Размер на шрифта: a | a | a 19:47 10 октомври 2013
Автор: ДТ
Деветата годишната среща на българските местни власти ще се проведе от 13 до 15 октомври в Албена. Събитието се организира от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Всяка година по време на форума над 1000 общински лидери - кметове, председатели на общински съвети, съветници и ключови експерти се събират, за да дискутират и обсъждат тенденциите в развитието на местното самоуправление в България. По традиция на срещата присъстват и представители на централната власт. Тази година гост ще бъде и премиерът на България Пламен Орешарски. Очаква се потвърждение за присъствието на заместника му и министър на правосъдието Зинаида Златанова.
Срещата е уникално за местните власти събитие, което включва разнообразни форми за придобиване на нови умения, за споделяне на идеи, за обсъждане на бъдещите общински реформи с министри и народни представители. Тя е с продължителност три дни, в рамките на които се провеждат множество специализирани форуми и дискусии, които протичат паралелно и официални сесии с участието на всички делегати.
Ще бъдат разгледани теми като: Партньорство с неправителствения сектор за по-качествени социални услуги; Плановете за устойчива градска мобилност – възможности за финансиране; Местните решения за глобалните предизвикателства; Укрепване капацитета на местните власти за интеграция на ромската общност; Програмен период 2014 – 2020 – потребности и приоритети и др.
Програмата на годишната среща предвижда Тодор Попов – председател на Управителния съвет на НСОРБ, кмет на община Пазарджик и Пламен Орешарски – министър-председател на Република България да подпишат Споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ.
В рамките на събитието ще бъде връчена и  “Наградата на общините” от конкурса за журналисти за най-задълбочено и професионално представяне на дейността на местната власт, както и Етикет за иновации и добро управление на местно ниво и годишните награди на НСОРБ за 2013 г.
За първи път тази година в България се проведе и конкурс “Кмет на годината”. Призовете от тази надпревара, организирана от портала www.kmeta.bg, също ще се връчат на годишната среща на общините в Албена.
реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.