ГЕРБ осигурява 1,5 млн. лева за нова канализация и водопровод в с. Оброчище

Размер на шрифта: a | a | a 19:03 14 декември 2017
Автор: ДТ
Проект за канализация и водоснабдяване на стойност близо 1,5 млн. лева ще се реализира в c. Оброчище, Балчишко. Това съобщиха на среща с жителите на селото народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. В нея участваха също общинският председателят и председател на Общинския съвет в Балчик Илиян Станоев и кметът на Оброчище Данаил Караджов, издигнат от ГЕРБ.
Проектът е одобрен от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и предстои да бъде финансиран. Той предвижда изграждане на канализация и водопровод по улиците „Средна гора”, „Черно море” и „Ропотамо”. Включва реконструкция на улични водопроводи и изграждане на нови сградни водопроводни отклонения към съответните имоти. Общата дължина на предвидения за реконструкция водопровод е 946,50 м., а на проектираната смесена канализация - 1 040,00 м. Касае двете най-големи улици в селото, където живеят около 300 души. Там се намират и три от блоковете – два от тях с по 30 апартамента и един - с 16. Общата стойност на проекта е 1 499 375,94 лв.
Жителите на Оброчище споделиха желанието си да се осигури автобусна връзка с Варна. Настояха по-скоро да бъде ремонтиран пътят Добрич-Албена, по който пътуват две трети от работещите в курорта Албена. Има уверение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че пътят приоритетно ще бъде включен в програмата за ремонт още през следващата година, увери вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.