Фестивал по плажно четене организират в Албена

Размер на шрифта: a | a | a 20:42 29 юли 2014
Фeстивал на плажното четене ще бъде организиран през август в Албена. Следващия месец плаж ,,Моби Дик” ще се превърне в сцена на свободния дух и свежото настроение, където всеки желаещ ще може да се възползва и да почете качествена литература. Под жаркото слънце, с чаша студено вино в ръка и бохемско настроение, любителите на книгите ще имат възможността да повишат общата си кутура и да се запознаят с творчеството на едни от най-известните и талантливи писатели. Инициативата ще бъде подкрепена от различни известни личности, които ще разкажат на присъстващите за своята страст към книгите и четенето.
Ние вярваме, че  българинът е четяща и любознателна личност, която иска да се развива и самоусъвършенства, ето защо организираме този фестивал. Надяваме се тези плажни срещи да останат незабравими, коментираха организаторите.
Всеки, който закупи книга получава чаша ароматно вино по избор от една от трите винарски изби  - Любимец, Тера Тангра или Свищов.
Началото на плажното четене ще даде Калин Терзийски, който ще бъде специален гост на фестивала на 2 август. Събитието ще започне в 11. 30, като финалът му ще бъде около 16 часа.
На 5 август книжната фиеста ще продължи със специалното участие на чаровната Станислава Кара и ще се състои  отново по същото време.
Михаил Вешим ще е следващият книжен плъх, който ще зарадва присъстващите и ще им разкаже за своята любов към четенето. Той ще гостува на фестивала на 8 август от 11. 30 ч.
Партньори в това начинание са издателство СИЕЛА, сайта за четене AZCHETA.COM и сайта за пътешествия PEIKA.BG.
реклама
реклама
реклама
Подпомогнаха растежа на млади... Паметник на Васил Левски... Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Именити писатели посетиха... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.