Електроразпределителната мрежа е в изправност за посрещане на зимата

Размер на шрифта: a | a | a 19:20 11 ноември 2013
ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подготви съоръженията от електроразпределителната мрежа на Североизточна България, собственост на компанията, преди наближаващия зимен сезон. Подготвителните работи включиха технически дейности по всички съоръжения в това число 27 подстанции и 98 възлови станции, 11391 трафопоста (ТП), над 3450 км. кабелни линии средно напрежение (СН), 6860 км. кабелни линии ниско напрежение (НН), 15 017 км. въздушни електропроводи СН и 16 855 км. въздушна мрежа НН, намиращи се на територията от 28 924 квадратни километра. Както всяка година, в хода на извършената подготовка бяха направени инспекции, огледи и обходи на всички съоръжения от електроразпределителната мрежа, собственост на ЕНЕРГО-ПРО. Обходени бяха близо 10 560 км. от мрежата средно и ниско напрежение. Почистени са 6 573 трафопоста и е долято 21 631 литра трансформаторно масло. В допълнение бяха подменени 1 758 измервателни трансформатори и 591 прекъсвачи НН, както и 10 512 изолатора. Процесът на подготовка на съоръженията за зимния сезон включи още подмяната на 540 км. електроразпределителна мрежа ниско напрежение и близо 1 100 стоманенобетонни стълба. Бяха направени 1 668 км. горски просеки и окастряне на клони на дървета, където това е необходимо. Беше осъществен монтаж на 609 вентилни отвода и са поставени 3 150 допълнителни заземителя.
За предстоящия зимен сезон ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е осигурила 397 аварийни групи от по двама електромонтьора с готовност за бързо прегрупиране и пренасочване на технически екипи в случай на необходимост. Всички екипи на компанията са оборудвани с нужните лични предпазни средства и облекло, отговарящо на специфичните за зимата метеорологични условия. Осигурени са още комуникационни средства и резервни връзки между мобилните екипи и центровете за управление на мрежата. Заложен е авариен резерв от основни видове материали и съоръжения с цел да се обезпечи безпрепятствената работа на екипите на цялата територия, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО.
Автомобилният парк на компанията също е приведен в пълна готовност за работа при зимни условия, като всички автомобили са оборудвани с GPS системи. На разположение са общо 405 високопроходими автомобила, 272 коли с нормална проходимост, предназначени за екипите и 145 специализирани автомобила - автовишки, автокранове, багери, борилни машини, кабелни лаборатории и др. В случай на тежки аварии компанията има готовност да осигури аварийно захранване на критични клиенти чрез 4 дизелови генератори с мощност 2 100 kW.
От началото на 2013 г. до момента компанията е вложила близо 5,5 млн. лева в изграждане на електроразпределителна мрежа средно напрежение и около 5 млн. лева – в мрежа ниско напрежение. Предвижда се до края на годината да бъдат инвестирани още близо 1 млн. лева за цялостно подобряване състоянието на мрежата и гарантиране на по-сигурно и качествено електрозахранване на всички клиенти на ЕНЕРГО-ПРО преди настъпване на зимата.
На територията на Добричка област в процеса на зимната подготовка служителите на компанията са изминали 870 км. и са направили 142 км. просеки. Подменени са 1 460 изолатора, 59 стоманобетонни стълба и 53 разпределителни касети. В рамките на подготовката на територията на Добричка област за работа при зимни условия е извършено почистване на  886 трафопоста. Екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са поставили 125 допълнителни заземителя и са монтирали 179 вентилни отвода. Компанията е осигурила 101 електромонтьора, разпределени в 48 екипа, от които 10 екипа са на дежурство за отстраняване на аварии в извънработно време. Аварийните екипи разполагат с общо 48 напълно оборудвани автомобила, както и 18 специализирани коли. Представители на компанията са взели участие в областните и общинските щабове за бедствия и аварии. По време на тези срещи е докладвано за подготовката на съоръженията от електроразпределителната мрежа, собственост на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, за работа при зимни условия. Изпратен е и План за защита при бедствия и аварии на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи до Областния управител на Добрич с цел да се гарантира незабавна връзка с компанията при извънредни ситуации.

реклама
реклама
реклама
Подпомогнаха растежа на млади... Паметник на Васил Левски... Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Именити писатели посетиха... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.