На Миден и Рибен Фест 2013

Двама градоначалници влизат в кулинарен двобой с кмета на Каварна Цонко Цонев

Размер на шрифта: a | a | a 19:27 10 септември 2013
Автор: ДТ
По традиция начало на десетото юбилейно издание на “Миден и Рибен Фест 2013”, което ще се проведе от 13 до 15 септември, поставя със собственоръчно приготвен специалитет лично кметът на Община Каварна Цонко Цонев. Тази година в кулинарен двубой с него влизат градоначалниците на Стражица и Горна Оряховица. Тримата ще демонстрират уменията си в 16 часа на 13 септември на площада в центъра на града. Дегустацията ще бъде поверена на жури с председател певицата Тони Димитрова и членове – директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Майдън Сакаджиев, председателят на Управителния съвет на Риболовно сдружение „Черноморски изгрев” Емил Милев, д-р Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна Вълчева. Специален член на журито ще бъде актьорът Андрей Слабаков, който ще участва с два гласа.
Тази година традиционният фестивал ще се реализира в рамките на проект, който Общината спечели чрез Местна Инициативна Рибарска Група “Шабла - Каварна - Балчик” по Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” 2007-2013. Проектът „Миден и рибен фест Каварна – 2013 г.” е по мярка „Преструктуриране и пренасочване на икономически дейности, по-специално чрез насърчаване на екотуризма, при условие че тези дейности не водят към повишаване на риболовното усилие” и е на стойност 56 862 лв.
По време на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат мидени и рибни специалитети, които ще се предлагат в специални сглобяеми дървени промотиращи павилиони в центъра на града, изработени със средства по проекта. Първата вечер фестът ще започне в 20 часа с концерт на Тони Димитрова и „5 сезона”. На 14 септември от 20 часа на сцената ще се качат Рафи, Ангел и Мойсей. На 15 септември от 20 часа българските рок групи „Отряд 13” и „Черно фередже” ще закрият фестивала.
В рамките на проекта, от 4 до 6 септември в Художествена галерия „Христо Градечлиев” се проведе живописен пленер „Каварна”, в който взеха участие именити художници. Като част от програмата на фестивала е и изложбата от карикатури на тема „Мидата и рибата в нашия живот“, която е подредена в галерия „Христо Градечлиев“ и е отворена за всички жители и гости на града.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.