Дунавската стратегия има вече изготвен бранд Дунав

Предстои разработването и на бранд Черно море

Размер на шрифта: a | a | a 18:23 17 юни 2018
Автор: ДТ
На 18 и 19 октомври министрите на туризма от страните в Дунавската стратегия ще проведат голям форум „Икономически растеж и териториално сближаване чрез инвестиции в туризма” – съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на конференцията „Ролята и значението на Черноморския регион и връзката му с Дунавската стратегия”, която се провежда в курорта „Албена” и е в рамките на Европейското председателство. 
България прюключи с координитарството си на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, а до октомври ще е председател на Дунавската стратегия – добави тя. „Почти 4,5 млн. от туристите в България са от държавите, които членуват в Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, а почти 3,5 млн. са от страните на Дунавската стратегия. Това е изключително важен пазар за нас” – посочи Ангелкова. „В Дунавската стратегия вече втора година се разработва бранд Дунав, който е почти готов. Ще се започне разработването и на бранд Черно море”- съобщи тя.
„Създадохме и инвестиционна карта за бизнеса за въможните инвестиции в сектор „Туризъм”. Първото издание на този проект беше изключително успешно. Ще стартираме и второ издание на картата” – обясни министърът.
реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.