Добрич сред областите с най-много глобени за тютюнопушене на закрито

Размер на шрифта: a | a | a 16:43 06 юни 2013
Добричка област е сред регионите с най-голям брой съставени актове за нарушение на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места, съобщават от пресценътра на Министерство на здравеопазването. Регионалната здравна инспекция се нарежда на трето място по брой на санкционираните след областите София град и Пловдив.
За една година от влизането в сила на тоталната забрана за пушене на закрити обществени места са извършени 215 207 проверки на територията на цялата страна Издадени са  1 040  наказателни постановления на обща стойност 668 150 лв. Извършвани са проверки както в работни, така и в почивни дни. Издадени са 2 169 предписания и са съставени 1326 акта за констатирани нарушения.
За изминалата една година от влизането в сила на забраната, инспекторите в цялата страна са извършили 42 905 бр. проверки в обекти за хранене и развлечение, 25 593бр. -  в детски и учебни заведения, 50 715 – в болници и поликлиники.
Преобладаващата част от наложените през едногодишния период   актове са съставени предимно за нарушения на забраната в заведения за обществено хранене и развлечения - кафе-барове, кафе-аперитиви, барове, ресторанти, игрални зали, казина, както и на работни места.
Министерство на здравеопазването и неговите регионални структури  продължават стриктно да следят за спазването на забраните, разписани в Закона за здравето, и ще прилагат разпоредбите с цялата им строгост.

реклама
реклама
реклама
Трансгранична платформа за... Фестивал показва... Асфалтираха основни пътни... Празничен първи учебен ден в... Шабла посрещна гости от... Каварна се включва в... Калиграфията подпомага... Удари първият звънец в oбщина... Тенорът Георги Чолаков гостува... С песни от мюзикъли приключва... 125 първокласници пристъпиха... 4,5 тона отпадъци са събрани при... С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.