Бюрото по труда в Тервел активира младежи

Размер на шрифта: a | a | a 17:47 17 май 2018
Автор: ДТ
Над 40 младежи от Тервел се включиха в събитието, организирано от местното бюро по труда, с цел информиране и активиране на младите хора по проект „Готови за работа” на Агенцията по заетостта. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020” и дава възможност да се търсят по-различни и ефективни форми на комуникация с младежите за тяхното привличане на пазара на труда.
Екипът от експерти организира информационен кът на открито със задачата да мотивира икономически неактивните млади хора до 29 години, като им представи актуалните възможности за работа в региона. В събитието се включи и кариерен консултант от кариерния център към регионалната служба по заетостта във Варна.
В непосредствен разговор експертите представиха целите на проекта за стимулиране активността и подобряване на възможностите за трудова реализация на неактивните младежи до 29 години, които не са включени в образование или заетост и не са регистрирани като безработни в бюрото по труда. Младите хора проявиха интерес към начините за информиране и самоинформиране чрез ползване на информационното пространство на бюрото по труда в Тервел. Предоставен бе адресът на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта.

реклама
реклама
реклама
С работата на пожарникарите и... Паметник на Васил Левски се... Канят ни на празник... Паметник на Васил Левски се... Сръбският пиано квартет... Дамян Хаджииванов представя... Издирвани от Интерпол албанци... 5.4 милиона тона е очакваната... Нов трансграничен проект ще... С късометражно кино започна... Детските градини в Генерал... Акция срещу търговията с... Голф туризмът утвърждава... Община Генерал Тошево с два... Започна Международният... С Гран при се върна Стефани... Магистрати и съдебни служители... Народен хор „Шарено коланче“... Съдии от Унгария гостуват на... Националните културни... Концерт за първия учебен ден... „На мегдана в Албена” – с... Ученици от пет училища... 27 млади музиканти събира... Искат да увеличат площта на... Хобяните се запознаха със... Малки таланти от Каварна... "Албена" АД стартира годината с... Отчитат повече туристи и... С три нови проекта за енергийна...

Виц на деня:

Наели чукча да боядисва осевите линни на едно шосе. Първия ден чукчата направил 200 метра осеви линии и шефовете му били възхитени. На втория ден направил 150 метра, но шефовете му пак били ...

виж всички

виж галерия

фото галерия

Следвайни във Facebook.